Boston Dynamics преминава от това просто ни ужасява със своите реалистични

...
Boston Dynamics преминава от това просто ни ужасява със своите реалистични
Коментари Харесай

Роботът-куче ще се продава от 2019 г.

Boston Dynamics преминава от това просто ни ужасява със своите реалистични роботи до това в действителност да ги продава. Продажбите на кучето-робот SpotMini се чака да стартират през идната година. Компанията понастоящем е благосъстоятелност на SoftBank, която към този момент е пускала свои лични роботи, въпреки и не толкоз напреднала, колкото тези, които се развиват през годините в Boston Dynamics.

Тази технология остави почитателите на роботите по едно и също време впечатлени и леко обезпокоени. Вместо да се концентрира върху един тип корпус, Boston Dynamics е проучила и създала голям брой форми. От една страна, съществуват двукомпонентни роботи, които могат да работят, да скачат и по принцип да направляват в пространствата, както хората могат. В същото време обаче, компанията черпи вдъхновение от животинското царство за своите четирикраки роботи.

Такъв е и моделът, който ще бъде първият комерсиален артикул на Boston Dynamics в комерсиалните мрежи. По-конкретно това е по-малкият SpotMini, въодушевен от кучета „ бот, който в прототипна форма тежи към 66 килограма и има тяло, което стига до кръста на човек.

Вдъхновен от съществуващия робот Spot, въпреки и доста по-малък, както подсказва името, SpotMini има четири крайници и опционално съчленено рамо, което наподобява на врата на жирафа. Прототипът може да работи за към 90 минути с едно зареждане и се таксува като най-тихият робот, работещ в състава на компанията. Тя може да носи над 30 кг, употребявайки ръката си като нокът.

Подобно на другите роботи на компанията, SpotMini употребява комплицирана система за 3D визия, с цел да картографира и да се ориентира към света към него. Различните му крака имат седемнайсет стави, позволяващи придвижвания, които са по едно и също време естествени, само че също по този начин са и доста функционални. Вчера компанията пусна видео, показващо, че роботът се движи автономно около офис и лаборатория, като първо е бил ръчно ръководен към пространството, с цел да построи 3D карта.

Основателят на компанията Марк Райберт удостовери, че работи с подизпълнители за произвеждане на 100 роботи SpotMini. Те ще бъдат предопределени за продажба, като дебютът на продукцията се чака през 2019 година Райберт не каза колко ще струваедин SpotMini. / kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР